top of page

14.7.-25.7. Rauha Aaltonen & Aeon Lux: Kesäyön unelma


Avajaiset: Pe 14.7. klo 18-20

Avoinna: Ma-Su klo 12-18


Aaltosen ja Luxin maailmassa tipahdetaan keskelle kesää, sen väreitä ja sen hulluutta. Yöllinen järvi ja sen rannat ovat täynnä outoa taikaa sekä olentoja. Yrität nähdä vilaukselta metsän haltijan tai tulevan puolisosi. Näetkin puskien välistä narrin. Olet valmis viihtymään ja nauramaan hänelle. Astuessasi lähemmäs huomaat narrin panevan kuolemaa ja nauravan yhdessä koko universumin kanssa. Järvellä loiskahtaa, näet vain pyrstön välähdyksen pinnalla. Oliko se merenneito vai tavallinen hauki? Yö johon astut on täynnä taikaa ja unelmia, mutta se paljastaakin halunsa herättää sinut unesta ja illuusioiden maailmasta, johon kesäyön unelmat ovat sinut johdatelleet. Näyttelyssä on esillä Rauha Aaltosen öljyvärimaalauksia sekä Aeon Luxin keraamisia veistoksia.


---


Rauha Aaltonen (s.1990 Helsinki) on kuvataiteilija ja keraamikko. Hän asuu ja työskentelee Helsingissä. Aaltosen teokset ovat käsitteellisiä ja ovat sidoksissa teemoihin, joita käydään läpi yhteiskunnallisilla tasoilla, kuten luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen, feminiinisyys, naiseuden kokemus yhteiskunnassa, sadut ja tarinat. Maalaustekniikkana on öljyvärimaalaus. Aaltonen kerrostaa värejä ja lukee erilaisia pintoja ja tekstuureita. Aaltonen tutkii teoksissa värejä ja keskittyy erityisesti oman väripalettien rakentamiseen.


Aeon Lux (s.1993, Karkkilassa) on Seinäjokelainen monen median kuvataiteilija. Hänen viime aikainen työskentelynsä on keskittynyt keraamiseen kuvanveistoon ja piirrosanimaatioihin. Luxin teokset saavat usein kontekstin fiktiivisestä tarinasta tai kuvitteellisesta hyvän elämän oppaasta. Hänen pyrkimyksensä on ymmärtää todellisuuden luonnetta ja suosikkiasia on pitää kuvakieli ja merkitys näennäisessä ristiriidassa keskenään.

bottom of page