18.-24.4.2022 Annakaisa Korhonen, Kati Silo, Jaakko Ristimäki & Hessu Wennerstrand: Kehät


Avajaiset 18.4.2022 klo. 18-22


Aukioloajat:

ti-la klo 13-19

su klo 12-15


Näyttelyn purun jälkeen 24.4. tilassa on Verena Götschin & Hessu Wennerstrandin tanssiteos klo 18 alkaenElämä on punottu köysi joka sitoo meidät kehoihimme. Kehollisuus on erottamaton osa kokemustamme. Kehällisyys on jotain abstraktia, planeettoja kiertämässä tähtiä, ajatuksia kiertämässä ihastuksia, haloja aivojemme ympärillä. Elo kiertää kehää, se kehittyy.

Kehät on Annakaisa Korhosen, Hessu Wennerstrandin, Kati Silon ja Jaakko Ristimäen installaatioista koostuva ryhmänäyttely.

Eriste, 2022

Kati Silo

Rakenteet, kerrokset, pursuaminen ja lahoaminen

Tuulahdus takaa ja unhola. Sivuttain katolla hivuttautuva varis. Neula heinäsuovassa ja rivi ladossa. Tyhjä hiljaisuus, eristevillaa johonkin kohtaan. Sulanut ja jähmettynyt toiseen muotoon. Maa jalkojen alla maan tilalla. Rapsakka rikkoutuminen. Kivisora hampaiden välissä. Aineen ja energian etenemistä rajoittava rajapinta rullalla.

Eriste on installaatio, joka koostuu tekstiili- ja metalliveistoksista.

Oransseja, 2022

Annakaisa Korhonen

20.2.2022 Kajaani-Helsinki

Onnibussissa auringon valo

tihkuu suljettujen silmäluomien läpi

oransseja kuvioita

silmäluomet kuin mandariinin kuoret

Oransseja on installaatio, joka koostuu kuivuneista hedelmänkuorista, helmistä ja kaikenlaisesta tällä hetkellä puhuttelevasta sälästä.

Pyysit kättäni, 2022

Hessu Wennerstrand

Pyysit kättäni on jatkoa pohdinnoilleni terveyden ja jaksamisen parissa. Teos syntyi ortoosien teon ohessa, toimintaterapeutin opinnoissani. Ortoosit ovat kehoa tukevia tai asentoa korjaavia ulkoisia apuvälineitä.

Elikko, 2022

Jaakko Ristimäki


Elikko on häkki joka sulkee sisäänsä eliölle suurimman mysteerin. Mysteeri piipittää häkissään, se haluaa ulos mutta sillä ei ole jalkoja tai siipiä joilla paeta. Se vain odottaa että häkki romahtaisi ja vapaus koittaisi. Mysteeri on itsetiedoton, se ei tiedä mitä vapaudellaan tekisi. Mysteeri on mysteeri itselleen.


Teos on runoveistos joka koostuu pajusta, koivusta, narusta, keramiikasta, äänestä, tekstiilistä ja serpentiinistä.

Verena Götsch & Hessu Wennerstrand

Kehärituaali / Circle ritual, 2022 Sunnuntaina 24.4 klo 18

Tutkimus elämän kiertokulusta liikkeen keinoin. Esityksen jälkeen vapaata istuskelua ja teetä.