Group exhibition: Tukinäyttely ydinvoiman vastaiseen työhön 9.8. - 14.8.2016


Joukko taiteilijoita järjestää näyttelyn tukeakseen käynnissä olevaa ydinvoiman vastaista työtä. Myytävistä teoksista saatavista tuloista puolet menee teoksen tekijälle ja puolet ydinvoiman vastaiseen työhön. Fennovoiman uuden Pyhäjoen ydinvoimalan rakentaminen on saanut kritiikkiä monilta eri tahoilta. Säteilyturvakeskus STUK on ilmoittanut olevansa huolissaan Fennovoiman ydinvoimalahankkeen turvallisuuskulttuurista ja vaatii yhtiöltä avoimempia johtamiskäytäntöjä sekä lisäselvityksiä ydinvoima-alan osaamisesta ja kokemuksesta. Voimalan pääsuunnittelijan, Rosatomin tytäryhtiö Atomproektin työmailla Sosnovyi Borissa sekä Valko-Venäjällä Ostrovetsissa on sattunut onnettomuuksia, jotka ovat liittyneet kiirehtimiseen ja huolimattomuuteen. Niin Helsingin Sanomien kuin ympäristöjärjestö WWF:n toteuttamien kyselytutkimusten mukaan vastaajista Suomessa vain kolmasosa kannattaa ja puolet vastustaa Fennovoiman ydinvoimalaa Pyhäjoelle. Pyhäjoella toimineen protestileirin, useiden mielenosoitusten ja tapahtumien järjestäminen on lisännyt asian tunnettavuutta.Tällä näyttelyllä taiteilijat haluavat osoittaa tukensa kamppailulle. Näyttely järjestetään osana Musta Kallio-kaupunkifestivaalia, https://mustakallioblog.wordpress.com/.

Taiteilijat: Jani Hänninen, Jiipu Uusitalo, Jasmin Anoschkin, Kalle Hamm & Dzamil Kamanger, Kaija Papu, Saara Piispa, EGS Jaakko Mattila.

© 2023 by Mission Gallery. Proudly created with Wix.com 

500 Terry Francois St. San Francisco, CA 94158

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now