top of page

5.4 - 11.4 Pia Houni: Jokainen hetki on siirtymä

  • asbsts
  • 4.4.
  • 2 min käytetty lukemiseen



Avajaiset la 5.4. klo: 16-21.00


Avoinna: la 16–21.00, su 12–16.00, ma-ti 14–18.00, ke 14–19.00, to-pe 14–18.00


Pia Houni on helsinkiläinen käsitetaiteilija, teatteritaiteen tohtori, kirjailija ja filosofian praktikko.


Ensimmäinen solu syntyi maapallolla 3,5 miljardia vuotta sitten. Se oli nimeltään kemoheterotrofi. Sana siirtymä on substantiivi, joka tarkoittaa tilaa tai prosessia, jossa jotain muuttuu tai siirtyy. Pieni solu tekee siirtymiä kehossamme joka päivä. Hämmentävän pienet asiat luovat suuria merkityksiä mielessämme. Silmien liike voi kulkea alhaalta ylös, takaisin, sivulle, pyörivästi tai pysyä paikoillaan. Ohitse liikkuva kuva muistuttaa repäisyä, mahdottomuutta pysyä pisteessä.


Tämän näyttelyn rakentaa jokainen tilaan tuleva ihminen. Esillä olevat pienet teokset on tarkoitettu innoitukseksi pohtia elämän erilaisia siirtymiä, mielen ja ruumiin tarpeellisuuksia hyvän elämän toteutumiseksi.



Avajaiset la 5.4.

klo: 16–21.00 Paneelikeskustelu klo 16.00 Kuolemasta ja kuolevaisuudesta.

Kirjailija Tiina Raevaara, teologian tohtori Johannes Alaranta ja dosentti Taina Saarikivi keskustelevat kuolemasta ja kuolevaisuudesta, kuoleman teknologisoitumisesta, lykkäämisestä, piilottamisesta ja torjumisesta sekä eutanasiasta.


Runoja su 6.4.

klo: 14–15.00 Tule lukemaan runoja! Tuo mukanasi oma runo, jonka haluaisit lukea. Voit tulla myös ilman runoa. Kirjoja löytyy paikan päältä. Kenties myös runoilijoita.


Filosofiaa ke 9.4.

klo: 14.00–16.30 Filosofi tavattavissa. Tule keskustelemaan pienistä tai suurista kysymyksistä.

klo: 17.30–19.00 Filosofi vetää ryhmäkeskustelut aiheesta Tilasta toiseen.

Siirtymät ovat harvoin vain kohteiden ominaisuuksia, ne tapahtuvat myös havainnoitsijan katseessa, ajassa ja tilassa. Jokainen siirtymä sisältää säilymistä, menettämistä ja tulemista,

mutta missä suhteessa? Joskus tunnistamme muutoksen pienessä yksityiskohdassa, toisinaan taas näemme saman yksityiskohdan uudella tavalla, aivan kuin se olisi muuttunut. Mitä tapahtuu, kun siirrymme tilasta toiseen?

Filosofi Petri Tähtinen on tuore filosofian praktikko, joka rakastaa kaikenmoista ajattelua ja hämmästyy usein.


Mielen hyvinvointia to 10.4.

klo: 16–17.00 Vahvistin – tukea työhyvinvointiin taide- ja kulttuurialalla

Työpajassa opit, miten voit hyödyntää uutta Vahvistin-vertaisryhmämallia, joka on suunniteltu taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alojen itsensätyöllistäjien ja freelancereiden mielen hyvinvoinnin ja työkyvyn tukemiseksi. Kerromme, miksi vertaisryhmätoiminta kannattaa ja miten vertaisryhmän voi järjestää. Tarjoamme apua ja tukea vertaisryhmätoiminnan käynnistämisessä. Työpajan vetävät taiteilija-asiantuntija Katriina Haikala (Taiteen edistämiskeskus) ja erityisasiantuntija Heli Ansio (Työterveyslaitos). Vahvistin on suunniteltu Työterveyslaitoksen Mielenterveyden työkalupakki -hankkeessa. Hanke on osa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa ja hankkeen rahoitus tulee EU:n kertaluonteisesta elpymisvälineestä (Next Generation EU) sosiaali- ja terveysministeriön kautta. Hankkeen yhteistyökumppaneina toimivat Taiteen edistämiskeskus, Muusikkojen liitto sekä Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto.




 
 
 

Comentários


bottom of page