top of page

8.-10.3. Lyy Raitala & Sanna Nykänen: Lucky potato under the bed


Avajaiset 8.3 klo 18:00 alkaen


la 12:00-18:00


su 12:00-18:00


Heräsin ja otin perunan sängyn alta. Katsoin sitä ja se oli kuorimaton; uusi vuosi alkoi hyvällä taloudellisella onnella. Päivät täynnä ristisanatehtäviä ja puutarhan monipuolisuuden ylellisyyttä, joka syntyi tarkoituksettomuudesta, hyödyttömyydestä ja runsaasta ajasta. Suorat linjat toistensa perässä, katoavat horisontin taakse. Edelleen mittaan etäisyyttä perunapelloilla. Uusi terassi on ⅙. Oli vihdoin aika alkaa ottaa aurinkoa mullalla täytettyjen loputtomuuden altaiden äärellä ja haaveilla tuottavuudesta, jota tapahtuu vain maan alla.


"Lucky potato under the bed" -näyttelyssä Sanna Nykänen ja Lyy Raitala lähestyvät perunaa ylellisyyden, levon ja helppouden symbolina. Näyttely pohtii sitä, kuinka aiempien sukupolvien perunavetoista elämää määritti intensiivinen fyysinen työ ja miten automaatio toi siihen vapaa-aikaa ja luksusta. Perunan yksinkertaisuus säilyy.


Lyy Raitala (s. 1999) on Hollannissa asuva suomalainen taiteilija. Valokuvaa, videota ja kuvanveistoa yhdistävissä installaatioissa hän luo absurdeja tarinoita, jotka pyörivät jokapäiväisen elämän ja arjen rituaalien ympärillä. Hänen työssään menneisyys kohtaa nykyajan tutkimalla ajan kulumista ja tarinoita. Lyy Raitala valmistuu vuonna 2024 taiteen kandidaatiksi Haagin kuninkaallisesta taideakatemiasta valokuvausosastolta.


Sanna Nykänen (s. 1999) on helsinkiläinen muotoilija ja kuvataiteilija. Hän työskentelee taiteen, muotoilun ja käsityön rajapinnoilla. Hänen luova toimintansa koostuu työskentelystä liikkuvan kuvan ja julkaisun muotojen parissa. Hän valmistui kandidaatiksi vuonna 2023 Aalto-yliopiston visuaalisen viestinnän muotoilun opinnoista.

Comments


bottom of page