ESINEIDEN ÖINEN ELÄMÄ 12.-17.1.2021


Päivisin työhuone, öisin näyttely. Asbestosin tila elää ja kerrostuu päivä päivältä, yö yöltä. Elämä jättää jälkiä - syntyy kasaumia, tahroja, varjoja.


Muuttuva ikkunagalleria on auki ohikulkijoille 12.-17.1.2021, klo 18-01.


Esineiden öinen elämä on Tanja Turpeisen, Lauri Niskasen, Sofia Pyyn ja Annika Niskasen dialoginen ja toinen toistaan kannatteleva prosessi, jonka ensimmäinen osa toteutuu vuoden 2021 alussa Asbestos Art Spacessa. Mäkelänkadulle loimottavassa yhteisnäyttelyssä saattavat yhdistyä mobilen liike, mahdottomuuksien disko, alati tapetista kuoriutuva seinä ja vuoden ensimmäinen hengenveto.


Yhteistyössä Mysteeri Co. www.facebook.com/mysteerico

Tapahtuman kuva: Sofia Pyy


-------

Sofia Pyy on Helsingissä asuva taiteilija, joka työskentelee piirtämisen, valokuvan, tekstin sekä kokeellisten julkaisujen parissa. Hän on kiinnostunut sanaleikeistä, huumorista, kömpelöstä ilmaisusta sekä abstrahoinnin prosessista.


Annika Niskanen on helsinkiläinen taiteilija ja tuottaja. Niskanen työskentelee tila- ja tilannelähtöisesti, installaatioiden ja dialogisten prosessien parissa. Niskasen teokset ovat usein leikkiä arkisilla esineillä ja säännöillä.


Tanja Turpeinen on Helsingissä asuva esitystaiteilija ja tuottaja. Turpeista kiinnostaa identiteetin, egon, seksuaalisuuden ja vallankäytön kysymykset. Hän yhdistää töihinsä usein autobiografisia elementtejä.


Lauri Niskanen on helsinkiläinen sana- ja esitystaiteilija, sekä väitöskirjatutkija ja runoanalyysin opettaja Helsingin yliopistossa. Lauri on erikoistunut tekemään sanataidetta ryhmissä ja yhteisöissä, ja muovaamaan tulokset tekstiksi, puheeksi tai esitykseksi.