top of page

12.5.-20.5. Aleksi Marjamaa: Malttamattomat


Aukioloajat: 12-18 (13-20.5)

Avajaiset 12.5 17-20 Performanssi Mustikka, Puhdistamo 19.5 18-21


Malttamattomat tarkastelee kokemista ja vuorovaikutusta, se koostuu sarjasta teoksia, jotka ovat saaneet inspiraationsa Maltan saarelta. Näyttely pohtii vaihtelevaa suhdetta jaettuun tilaan, saarella asuvien ja turistien välistä dynamiikkaa. Väliaikaisuuden kaipaaman spektaakkelin vastapainona on vieraanvaraisuuden vaatiman työn arkipäiväisyyteen hiljalleen katoava aika.


Nämä kaksi orientaatiota tilaan muodostavat vastakkaiset tavat jäsentää kokemustamme merkityksellisestä hetkestä, tästä kahtiajaosta teokset saavat muotonsa.


Teoksissa käytetyt värit ovat saaneet vaikutteita tuhansia vuosia dekoratiivisesti käytetyistä maaväripigmenteistä, rautaoksidista valmistetuista okran punaisen ja keltaisen sävyistä.


Punaisen värin yhteys maahan ja vereen on toiminut symbolina elämän ja kuoleman dualismille.


Se saa taustaksi keltaisen assosiaation taivaaseen ja valoon, mitä pidetään iankaikkisen substanssina.


---


Aleksi Marjamaa (1994) on Helsinkiläinen kuvataiteilija, joka valmistui 2019 taiteen kandidaatiksi Gerrit Rietveld Academien materiaalipohjaisten kuvataiteiden ’Large Glass’ osastolta.


Aleksin kiinnostus arjen kokemuksen katoavaisuudesta on lähtökohta taiteelliselle työlle.


Hän käyttää teoksissaan lasia, öljyvärimaalausta ja grafiikkaa, ne­­­ käsittelevät näkemisen ja kokemisen purkamista representaation välineeksi ja etsivät tapoja luoda ‘’jälkien antologiaa". Uteliaisuuden ja kontemplaation kantama prosessi kylvää pintaa dynaamiselle assosiaatiolle, joka elää nimeämiseen asti.


Hänen töitään on ollut aikaisemmin esillä ryhmänäyttelyissä mm. Stedelijk museossa, Letten Lasimuseossa ja Bezalelin taideakatemiassa, sekä Alankomaalaisissa gallerioissa kuten Neverneverland ja GASK.

댓글


bottom of page