top of page

14.3.-19.3. Linnea Kilpi: Bird eat butterlfy worldAvajaiset tiistaina 14.3, 17-19 Aukiolo: 15.-18.3, 12-18 Su 19.3, 12-17

Pari vuotta sitten näin linnun syövän perhosen ja se pilasi elämäni. Se tapahtui pensaiden luona takapihallani. Kyseinen lintu oli västäräkki, yksi suosikkini; ne ovat vilkkaita, hurmaavan röyhkeitä, itsevarmoja pienuudestaan.
Kuvittele kauhuani, kun matkalla Alepaan huomasin yhden, ja kun katsoin alas ihaillen, näinkin perhosen puolikkaan sen nokassa. Lintu ravisteli pörröistä, marmorikuulaa muistuttavaa päätänsä, yrittäen irrottaa proteiinipitoisen vartalon ravintoainettomista ulokkeista. Puolet perhosen siivistä oli jo maassa, minun ja väkivallan välillä. Viipyessäni, tuuli nousi ja työnsi niitä minua kohti kömpelösti, jyrkin kellahduksin, ja jokaisella käännöllä välähti väri, jota en millään muista, ehkä sininen, tai oranssi.
Oli aika lähteä, perverssin aavikkokierijän jahtaamana. Tunsin epämääräistä häpeää, ja toivoin, etten olisi ollut todistamassa hirmutekoa, kauneuden/syyttömyyden/ornamentin/toivon kuolemaa. Sanat ‘butterflies seem so small to me now’ toistuivat päässäni, kun kävelin kauppaan, ajelehtimassa melodraamassani. Ostin olutta ja menin kotiin muuttuneena naisena. Diagnoosi: vaikea taipumus antropomorfisoida, ja symbolismin aiheuttama uupumus.
@lindaklippy
Comments


bottom of page