top of page

20.6.-25.6. Sanna Vakkilainen: Breathing


Avajaiset: Tiistai 20.6. klo 16-20

Aukioloajat: 21.6.-25.6. klo 16-20


Näyttelyn teoskokonaisuus on syntynyt pitkän ajan kuluessa. Pleksilasit ovat löytäneet tiensä työhuoneelle vuonna 2020, jossa ne ovat saaneet pikkuhiljaa erilaisia käsittelyitä ja testailuja. Minua kiinnostaa pleksilasimaalausten läpinäkyvyys, heijastavuus ja värin reagointi ja hohtaminen eri valaistuksissa ja ripustuksissa. Myös lasimaalaukset ovat kiinnostaneet minua ja jotain vähän samansuuntaista voin tavoittaa pleksilasimaalauksillani.


Breathing -näyttelyn nimi viittaa siihen, kuinka maalaus hengittää itsekseen ja yhdessä katsojien kanssa. Maalaus pleksilasille on lähes aineeton ja melkein kuin leijuu ilmassa. Kuva rakentuu ja hajoaa ja rakentuu uudestaan.


Maalaaminen ja taiteen tekeminen on ikuinen tutkimusmatka ja minua kiinnostaa sen loputtomat mahdollisuudet.


---


Sanna Vakkilainen (s.1996) on taidemaalari, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Sanna Vakkilainen on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut ryhmänäyttelyihin sekä taideprojekteihin kuten Porvoon triennaaleihin vuosina 2020 ja 2021. Sannan teoksia kuuluu yksityiskokoelmiin ja Valtion taidekokoelmaan. Viime joulukuussa Sannan teoksia oli mukana Art Basel Miami 2022 tapahtumassa ja tällä hetkellä hänen teoksiaan on esillä New Jerseyssä Mana Contemporary taidekeskuksessa.


Kaikki teoskokonaisuuden osat ovat myynnissä ja hinnat sovittavissa erikseen.


Yhteystiedot 0400 950998 sanna.vakkilainen1@gmail.com Instagram: @sanna_vakkilainen


Comments


bottom of page