top of page

22.-27.8.2023 Tuomas Alatalo: AnimacyTuomas Alatalo: Animacy

Ääni-installaatio, 20 minuuttiaAvoinna/Open :

Ti 22.8. 15.30 - 20 avajaiset/opening @ 17:00

Ke 23.8. 14 - 18

To 24.8. 14 - 18

Pe 25.8. 14 - 18

La 26.8. 12 - 18

Su 27.8. 12 - 18Elämä on sekoittumista. Kaupungin äänimaisemassa kaupunkiympäristön ja sitä asuttavien erilaisten elämänmuotojen äänet sekoittuvat toisiinsa ja muodostavat yhdessä suuren äänimassan.


Englannin kielen sana animacy tarkoittaa elollisuutta, eläväisyyttä, liikkumis- tai tuntemiskykyä ja tietoisuutta. Sana kuvaa tapaa, jolla tarkastelen teoksessa käyttämiäni ääniä ja niiden lähteitä. Animacylla tarkoitan tässä yhteydessä tilan antamista näille äänille ja niiden kunnioittamista. Tämä tarkastelutapa koskee myös käyttämiäni ei-elollisia äänilähteitä.


Animacy juhlii luonnon outoutta ja kaikenläpäisevyyttä. Maailma ei odota ihmistä

passiivisena, vaan elämä tapahtuu eri muodoissaan kaikkialla kaiken aikaa, riippumatta siitä minkälaisia nimiä ja merkityksiä ihmiset niille antavat. Todellisuutta eivät määritä ainoastaan ihmisten kehittämät keinotekoiset rakenteet ja hierarkiat.


Animacy-ääni-installaatio koostuu Helsingissä kevään ja kesän 2023 aikana tekemistäni kenttä-äänityksistä. Kaksikanavainen 20-minuuttinen ääniraita soi päättymättömänä looppina vailla selkeää alkua ja loppua. Hiljaisetkin ambienssit soivat teoksessa kovalla ja muuttuvat intensiiviseksi ja kohiseviksi äänivalleiksi.


Tuomas Alatalo on muusikko ja äänisuunnittelija, joka on työskennellyt äänen ja musiikin kanssa monenlaisissa projekteissa videotaiteesta dokumenttiin, teatteriin, elokuvaan ja TV-tuotantoihin.


Alatalo tekee kokeellista elektronista musiikkia sooloprojektillaan Azis Funck ja soittaa kitaraa yhtyeissä Cats of Transnistria, Dugong Dugon, Nykyaika, Stinkbird ja Taikayö Camping.

Comments


bottom of page