top of page

22.-30.7. Matilda Palmu: Creatures and other wondersNäyttelyn aukioloajat:


PE 22.7. AVAJAISET klo 17-20 LA-SU 23.-24.7. klo 13-16 TI-PE 26.-29.7. klo 15-19 LA 30.7. klo 13-16


“Näin unta ihmeellisestä paikasta, jossa kukki kaikki maailman kukat kaikissa maailman väreissä. Tuossa värikkäässä ja iloisessa paikassa olin ihmeellinen otus. Minulla oli ihmeelliset kädet ja ihmeelliset jalat ja olin kauttaaltaan kukkien peitossa. Minua ympäröivät muut ihmeelliset otukset, mitä ihmeellisimmissä muodoissaan. Jotkut otukset muuttivat koko ajan muotoaan aivan kuin ne olisivat nestemäisiä. Jotkut otukset muistuttivat etäisesti ihmisen ruumiin osia, aivan kuin olisin nähnyt kävelevän silmän! Jotkut otukset eivät muistuttaneet yhtään mitään aiemmin näkemääni. Meitä oli kaikenlaisia, toinen toistaan ihmeellisempiä ja erilaisempia otuksia. Tunsin syvää yhteenkuuluvuutta ja rauhaa. Minun oli hyvä olla siellä, täällä ja tuolla. Olin vain, muiden kanssa.”


"Creatures and other wonders" näyttely kertoo identiteetistä, seksuaalisuudesta, sukupuolesta ja itsensä löytämisen ilosta. Näyttely on värien ilotulittelua, pala fantasiaa, leikkisä ja humoristinen katsaus taiteilija Matilda Palmun mielenmaisemaan. Teoskokonaisuus sisältää muun muassa käsintuftattuja ja teollisesti kudottuja tekstiiliteoksia. Näyttely on jatkumoa Palmun aikaisemmille näyttelyille: "Fantastical creatures in the sexotic garden" (2021) ja "Pussyeyes and nippleflowers" (2020).


Matilda Palmu (synt. 1986) on Helsingissä työskentelevä taiteilija ja muotoilija, joka saa inspiraation teoksilleen omasta elämästään ja rikkaasta unimaailmastaan. Hänen työskentelyään ohjaava mantra on “more is not enough”. Tyypillistä hänen töilleen ovat runsas värien käyttö, kuosillisuus, vaihtoehtoisten todellisuuksien luominen sekä samanaikaisesti usean eri materiaalin ja tekniikan parissa työskentely. Matilda on valmistunut Taiteen Maisteriksi Aalto-yliopistosta vuonna 2020 erikoistuen tekstiilisuunnitteluun ja taiteeseen.


Taiteilija: Matilda Palmu instagram: @matildapalmu www.matildapalmu.com matilda.palmu@gmail.com


Comments


bottom of page