top of page

22.5.-3.6. Una Auri & Miio Holopainen: Kaipailu


Kaipailu (tilallisauditiivinen installaatio)


U: — Joskus mä vaan selaan iltaisin sängys lentoi johonkin lämpimään. Siihen liittyy sellanen voimakas tunne vähän ku kaipais rakastettuaan, tai jotain tulevaa rakastettua — jotain jota ei oo vielä tavannut.


M: — Joo, mul on matkalla ollu sellanen olo, että on enemmän ok olla yksin, kun ei joka tapauksessa tunne ketään. Niin, et ei oo tuntunu yksinäiseltä, vaan se tuntuu vaan yksin olemiselta. Kukaan ei ihmettele, et missä mun kaverit on. Tai se ei oo noloo.


Kaipailu (tilallisauditiivinen installaatio) on kahden helsinkiläistyneen taiteilijan hapuilua, etsimistä, kokeilua ja epämääräisen kaipauksentunteen kanssa olemista. Kaipaamisen tapahtumassa on kipeänä läsnä se, mitä mahdollisesti voisi olla. Samalla kaipaus tekee kokijastaan poissaolevan niille asioille, jotka ovat käsillä. Auri ja Holopainen lähestyvät kaipailua tilana, jossa menneisyyden tutut aistiärsykkeet, muistot ja muistelun tapahtumat saavat mahdollisuuden sekoittua kuvitteluun.


Työryhmä:

Una Auri on lavastaja, suunnittelija ja esitystaiteilija. Hän on lavastustaiteen praktiikassaan keskittynyt työryhmälähtöisiin tilasuunnittelun menetelmiin. Aurille keskeistä tilasuunnittelussa on näkökulmasidonnaisuuden huomioiminen tilallisissa, materiaalisissa ja visuaalisissa ratkaisuissa. Taiteellisessa työssään hän on tutkinut muun muassa sitä, miten tila voi haastaa binääristä, hierarkkista ja normatiiivista ajattelua. Auria kiinnostaa erityisesti korkeana ja matalana pidetyn törmäyttäminen, lepo antikapitalistisena työskentelymetodina sekä suunnitteluun suuntautuminen neuroqueeriudesta käsin.


Miio Holopainen on muusikko ja esiintyvä taiteilija. Hänen musiikillinen taustansa ammentaa vapaan improvisaation, pohjoismaisen kansanmusiikin ja underground -musiikin kentiltä. Äänitaiteessaan hän käyttää usein viuluja, erilaisia preparoituja soittimia, elektroniikkaa sekä ihmisääntä. Viime aikoina Miio on työskennellyt queeriytetyn kuuntelemisen ja epäonnistumisen mekanismien parissa.


Aukioloajat:

22.5. Klo: 14-19

23.5. Klo: 14-19

24.5. Klo: 14-19

25.5. Klo: 14-20

26.5. Klo: 14-17

27.5. suljettu

28.5. Klo: 14-19

29.5. Klo: 14-19

30.5 Klo: 14-19

31.5 Klo 14-19

1.6. suljettu

2.6. Klo 13-18

3.6. Klo 14-20

4.6. suljettu


Tilan saavutettavuudesta:

Tilaan vie kapeat portaat: 5 kappaletta, eikä se ole valitettavasti pyörätuolilla saavutettava. Tilassa on vessa, joka on vierailijoiden käytettävissä. Näyttely sisältää tuoksuja. Monet näyttelyn elementit sijaitsevat matalalla. Voit pyytää meiltä apua, mikäli kyykistyminen ei ole sinulle mahdollista. Voimme myös helposti poistaa pyynnöstä tuoksuvat elementit, mikäli ilmoitat tulostasi etukäteen: una.amian@gmail.com Kiitos! Una ja Miio

Commentaires


bottom of page