top of page

25.1. Kirjan julkistamistilaisuus: Recipes for Care & Resilience in the Climate Emergency



Kirjan julkistamistilaisuus: Recipes for Care & Resilience in the Climate Emergency


25.1.2023 klo 18-21


Mitä on resilienssi? Tämä sana on viime vuosina kieppunut eri tieteenaloilla; se on sana, jonka tarkoituksena on ollut tarjota meille voimaa, lohtua ja toimijuutta näinä levottomina aikoina, joita elämme. Mutta miltä resilienssi näyttää, mitä se on arjessa?


Alkukesällä 2021 joukko poikkitieteellisiä Aalto-yliopiston opiskelijoita ja tiedekunnan jäseniä kokoontui taiteilijoiden ja alan harjoittajien kanssa Partiosaarelle – pienellä saarella Itä-Helsingissä. Yhdessä pysähdyimme ilmastokriisin aiheuttamien epämukavuuksien ja vaikeuksien äärelle, ja yritimme navigoida siinä hetkessä kohti resilienssiä, sen liikettä.


Meille saaresta tuli ympäristöstä, tunteista ja kokemuksista muodostunut mikroekologia, joka tarjosi hetken reflektoinnille, tauon maailma kitkojen valtavuudesta. Kokoonnuimme pöytään ruoan äärelle, takan loimutessa. Toimme aineksia ja loimme reseptejä, jotka tukevat elinvoimaa, huolenpitoa ja myötätuntoa. Havaitsimme sekä haastavuutta että ravitsevuutta; se, miten keräännyimme yhteen, oli odottamatonta ja ennennäkemätöntä.


Näistä kokemuksista syntyi reseptikirja. Tämä kirja on yhteistyön tulos, jossa yhdistyy syötävät ja kokemukselliset raaka-aineet. Reseptikirja resilienssin rakentamiseen – resilienssin liikkeeseen mukautumiseen – vaikeina aikoina. Lanseeraamme resilienssin ja huolenpidon reseptikirjamme 25.1. iltatapahtumassa, tarjoillen ruokaa ja yhteistä luettavaa.


Työryhmä Mónica Celeste Emma Clear Stella Martino Martta Nieminen Selina Oakes Florencia Pochinki Bailey Polkinghorne Elina Priha Heini Uusisilta-Immonen Tuula Vehanen


Kiitos Lucy Davis

Julia Lohmann

Sanni Saarimäki Joss Allen

Joshua Finch

Mari Keski-Korsu

Partiosaari


Rahoitettu Median laitoksen apurahalla, Aalto yliopisto, Espoo, Suomi

Kirjasintyyppi: Baskerville & Masqualero Stencil Painanut Trükiviis Oü, Tallinn, Estonia, 2022

Comments


bottom of page