top of page

26.4.-5.5.2022 Venla Huhtinen: Absurd Chaos


Avajaiset 26.4. 18-20Aukioloajat:


ma-pe klo. 12-18, la klo. 11-16

”Ja sitten lopulta olemme vain hupsuja olioita leijailemassa omissa saippuakuplissamme. Ne kuplat puhallamme itse ja vaikka ne poksahtaisivat, niin sitä halpaa saippuakuplanestettä saa Tokmannilta.”


Absurd Chaos -näyttely ironisoi huumorin ja absurdien tilanteiden kautta yhteiskuntamme kaaosta. Teokset tutkivat yksilön suhdetta ympäröivään maailmaan ja jokapäiväisiin arjen haasteisiin. Teosten absurdit tilanteet ovat epäsuoria kuvauksia näiden asioiden välisestä suhteesta. Ne kuvastavat taiteilijan omaa mielenmaisemaa, mutta jättävät samalla tilaa myös katsojien omille tulkinnoille.


Näyttelykokonaisuus sai alkunsa vuonna 2021 Beninissä taiteilijaresidenssissä. Kokonaisuus pitää sisällään vuonna 2021 valmistuneita öljyvärimaalauksia, painetun kankaan sekä äänimaiseman, joka on toteutettu yhdessä Turkka Taipaleen kanssa Beninissä äänitettyjen äänimaisemien pohjalta.


Venla Huhtinen (s.1995) on Turusta lähtöisin oleva sittemmin helsinkiläistynyt taiteilija ja muotoilija. Hänen taiteelleen tyypillistä on vahva värien käyttö, graafiset muodot ja hahmot seikkailemassa absurdeissa tilanteissa. Taiteilijana ja muotoilijana värit, muodot ja tekstuurit ovat Venlalle kieli, tapa kommunikoida. Hän haluaa välittää taiteellaan sitä, että elämän ei tarvitse olla niin vakavaa. Venla käsittelee vakaviakin aiheita hupihattu päässä.


Comentários


bottom of page