top of page

3.-15.1. Eoin O’Dowd: Behind the Walls Tickling the BricksBehind the Walls Tickling the Bricks (Seinien Takana Tiiliä Kutittelemassa) on valikoima Eoin O'Dowdin teoksia, jotka hän on luonut muutettuaan Suomeen 2020. Hänen viime aikaisiin näyttelyihin lukeutuu soolonäyttely Emotional Illiteracy (2021) sekä ryhmänäyttely Cathartic Heresy (2022), joka on myös O'Dowdin kuratoima. Tämän näyttelyn sisältö pohjautuu näihin edeltäviin teoksiin. Behind the Walls Tickling the Bricks on taiteilijan lapsuudessa usein äidin suusta kuultu kansankielinen sanonta. Kyseistä termiä käytettiin (mahdollisesti virheellisesti) kuvaamaan henkilökohtaisen vastuun puutetta toisesta.


Esimerkki: Missä minun kenkäni ovat? - Seinien takana tiiliä kutittelemassa... Sanonnan koominen absurdius tuli valituksi sen syvään juurtuneen ja hellän assosiaation vuoksi.


Eoin O’Dowdin teoksissa näkyvä ja toistuva teema viittaa henkilökohtaisiin väkivallan kokemuksiin. Vaikka teokset eivät ole sinänsä uskonnollisia, ne hyödyntävät itsetutkiskelun perinteitä ja sisältävät runsaasti symbolisia ja allegorisia kuvastoja, jotka itsessään tarkastelevat ruumiin tilapäisyyttä ja sen keinoja käsitellä transsendentaalista armoa. Nämä teokset ovat katarttinen ulostulo muutoin fyysisten olosuhteiden aineettomille seuraamuksille.


Eoin O’Dowd on multimediataiteilija ja kuratoija alunperin Dublinista, Irlannista ja asuu ja työskentelee tätä nykyä Helsingissä. O’Dowd tekee yhä enemmän yhteistyötä säveltäjien muusikkojen kanssa, hyödyntäen kotitekoisia soittimia ja esitystaidetta. Temaattisesti O’Dowdin teokset käsittelevät turhautuneisuutta ja haurautta, joka kumpuaa tunnetaidottomuudesta, johon kaikkialla läsnä oleva taantumuksellinen miehisyys opettaa. Eoin tavoittelee työssään maskuliinisuuden subjektiivista ja moniarvoista tulkintaa. Eoinin teoksia on nähty kansainvälisissä näyttelyissä ja niitä pidetään sekä yksityisissä että julkisissa kokoelmissa.


Avajaiset: 3.1. klo 18-21 Aukioloajat: ma-su klo 12-18


Comments


bottom of page