top of page

3.-9.7. Vilma Viita: RearrangementVilma Viita: Rearrangement


Aukioloajat:


ma 3.7. klo 18-22 avajaiset


Esiintyjinä:

Julia Jussila, lavarunous

Nella Matleena, Dancing barefoot, Liiketutkielma tämänhetken kehon tunteista ja tuntemuksista. Tutkielman nimi tulee Patti Smithin samannimisestä kappaleesta, jota hyräilen mielessäni samalla kun liikun ja tutkin.


ti 4.7. klo 12-19

ke 5.7. klo 12-19

to 6.7. klo 12-19

pe 7.7. klo 12-19

la 8.7. klo 12-19

su 9.7. klo 11-15


Rearrangement-näyttelyn teosten kokonaisuus on osana 2017 alkanutta taiteellista matkaa, jossa taiteilija on pyrkinyt takaisinottamaan omistajuutta omaan kehoonsa. Vilma Viita on koittanut hahmottaa kehon muotoa ja muotoihin liittyviä arvolatauksia, samalla luoden itseään uudelleen. Tekniikoina maalaus-, veistos- ja tanssitaide. Kehon osista torso on ollut prosessin keskiössä. Viita on tutkinut ulkopuolista katsetta, turvallisen tilan luomista luovan prosessin tueksi, itsensä rohkaisua, rajoja, oman olemassaolon oikeuttamista, vanhan hajottamista ja uuden kasaamista. Päämääränään ruokkia sallivuutta, hoivata ja tulla nähdyksi. Rearrangement-näyttely on välikatsaus tällä matkalla, jonka lopputulema on vielä tuntematon.


Vilma Viita on 27-vuotias taiteilija. Hän työskentelee pääsääntöisesti Helsingissä ja Oulussa. Viitalla on laaja ja pitkä harrastuneisuus kuvataiteen parissa, minkä ohella hän on tanssinut koko ikänsä. Viita valmistui tammikuussa 2022 tanssijaksi Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveriasta. Sen jälkeen hän on työskennellyt kollektiivisissa työryhmissä tanssin vapaalla kentällä ja on osana PAHA KURKI -kollektiivia. Viitalla on kyltymätön tarve oppia uusia taitoja. Hän on taiteen tekijänä jokapaikan höylä ja tehnyt teoksiinsa puvustusta, lavastusta ja äänisuunnittelua tanssijan työn lisäksi. Saavutettavuuden ja poikkitaiteellisuuden lisäksi Viitaa kiinnostaa tutkia tanssiteosten ja työskentelytapojen luontia neuroepätyypillisen perspektiivistä.

Comentários


bottom of page