top of page

9.-19.5. ‘to kosie’ and Natalie S. Eliassen: Mermaids taleAvajaiset: Torstaina 9.5. 18-21

Aukioloajat: 10.-19.5. 14-18


’Mermaids tale’ on ensimmäinen näyttely, joka esittelee taiteellisen yhteistyön norjalaisen, Oslossa työskentelevän taiteilijan Natalie Seifert Eliassenin, ja puolalaisen, Helsingissä toimivan taiteilijan ’to kosien’ välillä.

Näyttelyn keskeinen elementti on videoperformanssi “Get Wet and Sparkle!”, joka kertoo tarinaa joustavasta sukupuolisuudesta ja seksuaalisuudesta viitaten queer-lipun väreihin ja meriveden muuttuvaan luonteeseen. Taiteilijat lumoavat paikallisia merenneitoja, jotka elävät rauhassa harmonisessa nestemäisessä vedenalaisessa maailmassa, missä kaikkia seksuaalisuuksia kunnioitetaan ja toivotetaan tervetulleeksi. Suuren tekstiilisen tilkkutyön liikehdinnän ja loitsujen lausumisen kautta opetellaan meren elämän tapoja. Teoksen teemat käsittelevät seksuaalisuutta, rajoja, nautintoa ja vapautta.


Teos kuvattiin Vartiosaaren rannalla Helsingissä. Näyttelyssä taiteilijat esittelevät myös videoteosta varten yhdessä luodun tekstiilisen tilkkutyön. Tämän lisäksi näytelyssä on esillä taitielijoiden yksilöllisesti tuotettuja veistoksellisia teoksia.


Natalie Seifert Eliassen s.1993, on norjalainen taiteilija, joka asuu ja työskentelee Oslossa. Hän työskentelee tekstiilien, pukujen ja esitysten parissa käsitellen inklusiivista seksuaalisuutta, femme-symboleita ja klitoris tietoisuutta. Hän työskentelee virheiden kanssa omaksuen ja poistamatta niitä taiteelisessa prosessissa. Eliassen valmistui taiteen maisteriksi Helsingin Kuvataideakatemian tilan-, ja aikataiteen koulutusohjelmassa keväällä 2023. IG: @nataliese


'to kosie' on puolalaissyntyinen visuaalinen taiteilija, joka asuu Helsingissä. Hänen työssään veden alaista elämää tarkastellaan queer-feministisestä näkökulmasta, tutkien fluidisuuden, uteliaisuuden, jatkuvan vuorovaikutuksen ja muutoksen käsitteitä. 'to kosie' rakentaa fluidisia kompositioita jotka manifestoituvat sekatekniikka -veistoksina ja installaatioina. Hänen videoteokset toimivat videoperformansseina, joissa kamera aktiivisesti osallistuu toimintaan. Taiteilijan viimeaikaiseen tuotantoon lukeutuu runot ja musiikkisävellys, jonka juuret ovat teoreettisessa tutkimuksessa ja taiteilijan henkilökohtaisissa aistillisissa kokemuksissa. IG: @to_kosie

Comments


bottom of page