top of page

A Human Condition 14.-21.8.2020

AVAJAISET/VERNISSAGE:

Perjantaina 14.8. klo 18 - 22

Näyttelyn aukioloajat ovat 15.8. - 21.8. la - pe klo 11 - 18

@ Asbestos Art Space, Mäkelänkatu 45.

Näyttely La condition humaine eli The Human Condition on Róza Turusen ja Minttu Pyykkösen kokeellinen maalaus-, piirustus- ja mosaiikkitaidetta yhdistelevä yhteisnäyttely, jonka vahvana inspiraationa toimii kirjoittaminen - siksi teosten osana/yhteydessä on myös sanataidetta.


Seison suihkulähteen alla

lämpimän pehmeää hunajaa valuu norona niskaani.

Se on lämmin.

Se on kostea

se on vastasataneen veden selkeyttämä makea himo ilmassa.

Yhtäkkiä putouksen ylläni valaisee auringon säde.

Kannusta kaadettava muuttuu kullaksi. Tahmea kosketus ylettyy jo alaselälleni.

Kylpyni valloittama sakara saa prisman puidenlehtiin ja kaikkialle ilmaan

Se makaa siinä kevyesti samalla.


Taideteoksia työstäessä mielessä on olleet yksittäiset lauseet, sanat, säkeet, jotka osaltaan avaavat tunnekokemusta tai mielenmaisemaa ja sitä yksilöllistä kokemusta, jonka valossa todellisuutta ja toista tarkastellaan. Sanat yhdistävät meidät toisiin ihmisiin, samoin kuin luovat konnotatiivisia katvetiloja - liitettynä rakennettuun kuvaan kristallisoituu, että sisällön ja merkitykset voi jokainen ymmärtää ainoastaan omalla tavallaan.

Havainnossa ja tulkinnoissa näkyvä ja näkymätön sanallinen todellisuus linkittyy tavalla, joka ei ole yksiselitteinen. Läsnä on todellisuuden ja tunnetilojen kätkeminen ja paljastuminen, kerroksellisuus, jota jaamme.


Róza Turunen (s. 2000) asuu ja työskentelee Helsingissä, hän on viimeaikaisessa tuotannossaan keskittynyt mosaiikkeihin. Teoksissa toistuu kehollisuus, ihmisen yhteys ulkoiseen todellisuuteen tunteiden kanssa ja fraktaalisuus, joka heijastelee mosaiikkien toteutukseen. Róza on ensi syksynä aloittamassa Suomenlinnan Taidekoulu Maassa ensimmäisiä toisenasteen opintojaan taidealalla.

Minttu Pyykkönen (s. 1995) on Helsingissä asuva kuvataiteilija, joka työskentelee kulttuurin ja taiteen kentällä, sekä parhaillaan viimeistelee taidekasvatuksen opintojaan. Piirtämisen, maalaustaiteen ja kuvitusten lisäksi Minttu on viime vuosina keskittynyt erityisesti toteuttamaan muraalitaidetta. Teoksissa aiheena on usein ihmiset, läsnäolo, symboliikka, ja luontomystiikka.

Comments


bottom of page