top of page

Dual Painting 2.-3.11.2019

Dual Painting

La 2.11.2019 klo 14-20

Su 3.11.2019 klo 12-18Aino Säävälä / Emmu Johansson / Helka Heinonen / Miina Puolitaival

Kuka tahansa olisi voinut maalata nämä maalaukset. Olemme työskennelleet metodilla, jossa kadotimme oman taiteilijaidentiteettimme. Muodostimme maalauksilla tilan, jossa pyrimme luomaan illuusion siitä, että katsoja olisi voinut tehdä maalaukset. Tasa-arvoistava tapa katsoa taidetta on pyyhkiä liiallinen ymmärryksen vaatimus pois katsojan ja teoksen väliltä. Teoksissa on käytetty pohjina ainoastaan kierrätysmateriaaleja.


Maalaukset ovat valmistuneet yli puolen vuoden ajalla. Maalasimme huoneessa hiljaisuudessa tai satunnaisten äänien, kuten soittoharjoitusten kantautuessa tilaan. Emme olleet alussa päättäneet maalausten määrää. Maalaustauoilla aloimme kirjoittaa ajatusten virtaa kanavien avaamiseksi sanoille. Maalaukset toimivat siltana verbaalisen ja visuaalisen kokemuksen välillä. Projekti laajentui pyytämällä mukaan muitakin kirjoittamaan maalaustemme pohjalta. Kukaan ei ole nähnyt toistensa tekstejä ennen niiden valmistumista. Aino Säävälä ja Emmu Johansson ovat maalausten takana ja kaikki työryhmän jäsenet ovat kirjoittajina mukana projektissa. Dual Painting on kollektiivisen tajunnan, maalauksen ja runon yhteyden testi. Näyttelyssä nähdään yhteismaalaukset ja niiden pohjalta kirjoitetut runot.


Lauantai 2.11.2019 klo 20 Heta Bilaletdin ja Teemu Hietaniemi soolona. Vaikea kuvailla kumpaakaan etukäteen. Uskon, että luvassa on yllätyksiä. Kaksi näkemyksellistä kokeellisen musan ja noiserokin ja koneiden sulautumaa . Jotain yhteistä näillä on, vaikka esitykset saattavat erota täysin toisistaan. Arktinen vhs; banaanikarkki kissa puree.


Sunnuntai 3.11.2019 17:30 New performance "Vive Les Hommes" from Sanna Maija Hakkarainen and Unni-Hilla Nektariina. The performance is based on a “Kikkelikortti” scandal that took place in Finnish politics in 1990. Details of the scandal here: https://fi.wikipedia.org/wiki/Tupolevin_veljekset

Comentários


bottom of page